fbpx

Igor Popa, eliberat recent sub control judiciar, a părăsit țara. Procurorii vor contesta decizia judecătorilor

Șeful Procuraturii, sediul Ciocana, Igor Popa, eliberat recent din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar, a părăsit Republica Moldova. Acesta a plecat în București în baza deciziei judecătorului de instrucție de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Contactată de ZUGO, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec a confirmat informația.

Potrivit ei, plecarea lui Igor Popa din Republica Moldova fost permisă prin încheierea emisă de către judecătorul de instrucție, care a examinat cererea învinuitului în acest sens, fiind invocată necesitatea unor intervenții medicale. Prin aceeași încheiere, judecătorul de instrucție a obligat procurorul să restituie învinuitului pașaportul.

Pe de altă parte, procurorii anticorupție consideră încheierea judecătorului de instrucție ca fiind neîntemeiată, ținând cont de faptul că, în cadrul ședinței de judecată nu au fost prezentate careva acte justificative care să confirme necesitatea unei consultații medicale/intervenții peste hotarele țării, motiv pentru care decizia magistraților va fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button