fbpx

Igor Popa a fost eliberat sub control judiciar. Procuratura Anticorupție va contesta decizia magistraților

Șeful Procuraturii, sediul Ciocana, Igor Popa, a fost plasat sub control judiciar, după ce procurorii au cerut prelungirea cu 30 de zile a măsurii de arest la domiciliu. Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana însă au decis eliberarea lui sub control judiciar. În context, Procuratura Anticorupție anunță vineri, 26 noiembrie, că va contesta decizia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Procurorii anticorupţie vor contesta cu recurs încheierea judecătorească de plasare sub control judiciar a şefului Oficiului Ciocana, Igor Popa. În după amiaza zilei de vineri, 26 noiembrie magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, au examinat demersul procurorilor anticorupţie cu privire la prelungirea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 zile, în privinţa învinuitului Igor Popa.

Astfel, deşi procurorii anticorupție, fiind în plină desfășurare a cercetării cazului și administrării de probatoriu, au prezentat probe noi care justifică actualitatea riscurilor ce impun necesitatea aflării învinuitului în arest la domiciliu, magistraţii nu au admis solicitarea procurorului.

Subsecvent, la solicitarea învinuitului şi apărătorilor acestuia, magistraţii au dispus înlocuirea măsurii preventive din arest la domiciliu cu măsura alternativă – liberarea provizorie sub control judiciar, pentru perioada rămasă din termenul stabilit anterior şi concomitent au dispus prelungirea măsurii preventive sub formă de liberare provizorie sub control judiciar, pe un termen de 30 zile.

„Încheierea judecătorului de instrucţie considerăm că este neîntemeiată şi urmează a fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Chişinău”, anunță Procuratura Anticorupție.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button