fbpx

Igor Dodon este acuzat de sexism. Cine a depus plângere pe numele președintelui țării?

Șeful statului nostru, Igor Dodon, este acuzat de „declarații sexiste”. În acest sens, pe numele acestuia a fost depusă o plângere – semnată de deputata PAS Doina German – la Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inițiativa deputatei vine după ce președintele țării a făcut mai multe declarații într-o ediție a emisiunii „Președintele răspunde” – considerate de Gherman drept inadmisibile și care trebuie taxate.

„În episodul 10, de pe 14 februarie 2020, al emisiunii de pe Youtube „Președintele răspunde”, Igor Dodon a comentat inițiativa Partidului Acțiune și Solidaritate de semnare cu partidele de dreapta a unui Pact de neagresiune: „Stimați bărbați de pe dreapta, a venit o doamnă cu o inițiativă, dar voi, ca niște gentilmoni, ce ați făcut? Ați trimis-o mai departe”.

Considerăm că formulările „bărbați”, „gentilmoni” în raport cu „o doamnă” trimisă „mai departe” sunt inadmisibile în contextul unui discurs politic democratic. Această diferențiere nu face decât să creeze impresia greșită precum că Maia Sandu și doamnele, în general, au nevoie de tutelare și protecție!

Mai mult chiar, remarcile sexiste și interesul nesănătos al lui Igor Dodon referitor la „cine e deasupra, cine e dedesubt, cine e jertfa”, trebuie taxate corespunzător, deoarece au ca scop intimidarea femeii, afectează demnitatea persoanei și crează o percepție umilitoare și degradantă”, declară deputata PAS, pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că recent PAS a expediat partidelor de dreapta un Pact de neagresiune pentru semnare – document care ar fi fost discutat de Maia Sandu și Andrei Năstase la o ședință. Cu toate acestea, liderul PPDA a declarat că nu îi este cunoscut acest pact care – potrivit lui – nu este necesar, dat fiind faptul că nu ar exista agresiune din partea partidului său.

Inițiativa formațiunii condusă de Maia Sandu a fost comentată și de Igor Dodon, la cea mai recentă ediție a emisiunii „Președintele răspunde”.

„Cu pactul ăsta, eu nu înțeleg cine-i acolo jertva, cine-i deasupra și cine-i dedesubt, cine pe cine a agresat: Maia pe Andrei, Andrei pe Maia sau PUN sau cine mai este acolo… Și în general, stimați bărbați de pe dreapta, a venit o doamnă cu inițiativă, dar voi ca niște gentilomi ce ați făcut? Ați trimis-o mai departe. Ne po pațzanski, kak-to. Ne po mujski”, spunea Dodon.

Articole asemănătoare

Back to top button