fbpx

Guvernul a aprobat accedarea R. Moldova la Acordul parțial extins privind rutele culturale. Ce presupune

R. Moldova va beneficia de suport și asistență în vederea implementării politicilor în domeniu culturii și turismului. În acest sens, Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri, 1 februarie, proiectul de lege privind accederea Republicii Moldova la Acordul parțial extins privind rutele culturale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acordul este deschis statelor membre ale Consiliului Europei cu scopul de a acorda sprijin politic inițiativelor naționale, regionale și locale pentru promovarea culturii și a turismului. În prezent, acesta cuprinde 36 de state membre, între care România, Ucraina, dar și țări precum Grecia, Norvegia, Elveția, Italia.

Statele membre beneficiază de suport și asistență în vederea implementării politicilor în domeniu, a dezvoltării rutelor culturale și susține crearea schimbului de experiență între operatorii și partenerii rutelor respective.

O strânsă colaborare în domeniul turismului cu diverse state europene va deschide noi perspective în domeniul sprijinului reciproc și schimburilor de experiență, de natură să contribuie la creșterea competitivității sectorului turistic moldovenesc.

Accederea la Acordul parțial extins al Consiliului Europei privind rutele culturale va avea ca efect crearea de parteneriate în vederea investițiilor și creşterii resurselor disponibile pentru turismul cultural în R. Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button