fbpx

Guțul: Autoritățile ne-au blocat 15 milioane de lei. Cum reacționează Guvernul

Bașcana Evghenia Guțul a dezvăluit într-o conferință de presă că autoritățile centrale de la Chișinău au blocat 15 milioane de lei, destinați unui cont special pentru a asigura o plată suplimentară lunară pentru pensionari.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform bașcanei, finanțarea a fost furnizată de un sponsor, dar aceasta nu a dezvăluit identitatea acestuia.

„Ieri am primit o notificare că autoritățile centrale au blocat 15 milioane de lei veniți pe contul special. Acești bani au fost transferați pe contul special de către un sponsor pentru plata lunară suplimentară pensionarilor. (…) Nu ne încurcați să lucrăm, e cel mai bine ce puteți face pentru locuitorii din Găgăuzia”, a spus Guțul.

Guțul a solicitat Chișinăului să deblocheze contul special al Direcției Principale a Sănătății și Protecției Sociale, subliniind că toate documentele legale și confirmările privind proveniența fondurilor au fost deja furnizate și verificate.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Republicii Moldova, Daniel Vodă, a subliniat că „banii furați de la cetățenii țării noastre vor fi sechestrați și utilizați în totalitate în beneficiul cetățenilor, fără a alimenta ambițiile politice ale unor grupări criminale”.

Articole asemănătoare

Back to top button