fbpx

Grosu răspunde nemulțumirilor Moscovei: Obișnuiți-vă cu ideea că în Republica Moldova cetățenii au dreptul să protesteze

Președintele Parlamentului Igor Grosu a răspuns nemulțumirilor Moscovei cu privire la protestele din Chișinău. Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) le-a transmis diplomaților din Federația Rusă să se obișnuiască cu faptul că cetățenii din Republica Moldova au dreptul să protesteze, inclusiv în fața Parlamentului, Guvernului, Președinției, chiar și a ambasadelor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Declarațiile au fost făcute de Igor Grosu în cadrul emisiunii „Территория свободы” (Teritoriul Libertății) cu Lilia Burakovski.

„Nu am auzit ca cineva să fi vrut să pătrundă cu automobilele prin aceste porți și nu a reușit. Obișnuiți-vă cu faptul că în R. Moldova orice cetățean poate să protesteze în fața Parlamentului, Guvernului, Președinției și chiar a ambasadelor. Dacă în țările voastre nu este permis, să știți că în R. Moldova o poate face oricine”, a declarat Grosu.

Reacția speakerului Parlamentului a venit după ce reprezentanta Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat în cadrul unui briefing că „prin acordul tacit al autorităților de la Chișinău, la Ambasada Rusiei la Chișinău se desfășoară de aproape două luni proteste zilnice împotriva Rusiei, ceea ce încurcă activității misiunii diplomatice”.

Articole asemănătoare

Back to top button