fbpx

Grigoriu dezvăluie un episod din Laudromat: Ar fi fost eliberați bani unei cetățene a Ucrainei, apoi utilizați pentru coruperea deputaților

Banii proveniți din Laudromat ar fi fost utilizați pentru coruperea deputaților. Cel puțin așa reiese din cele relatate de președinta Comisiei parlamentare care investighează spălarea de bani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inga Grigoriu a dezvăluit unul dintre episoadele infracțiunii. Potrivit ei, în 2014, cetățenii Ucrainei, Ludmila Primac, care este reprezentanta unei companii offshore, i s-ar fi eliberat de către o bancă circa 1,8 milioane de euro.

Ulterior, într-un safeu metalic al altei bănci au fost identificați 500.000 euro sigilați. Pe banderolă erau imprimate datele băncii de unde a fost extrasă suma, afirmă Grigoriu.

Conform ei, acest caz ar figura și într-o cauză penală legată de coruperea deputaților în acea perioadă. În același timp, Grigoriu afirmă că analizând mișcările din conturile persoanei în cauză, s-a stabilit că anterior Primac ar fi extras în numerar circa 20 de milioane de dolari, 11 milioane de euro și 28 de milioane de lei.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button