fbpx

Gheorghe Avornic și-a dat demisia la 10 zile după desemnarea sa ca membru CSP

La zece zile de la desemnarea sa în funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) de către Academia de Științe a Moldovei, din rândul societății civile, Gheorghe Avornic și-a anunțat demisia. Anunțul a fost făcut de către avocat luni, 31 ianuarie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Îmi declar demisia din funcția de membru al CSP, benevol, nesilit de nimeni. Toată lumea mi-a zis să lupt, dar în spatele meu stau mulți oameni și nu vreau să sufere nimeni. Nu vreau ca Academia sau acolo unde eu am contribuție, să sufere. Eu renunț în favoarea instituțiilor”, a declarat Avornic.

Amintim că 20 ianuarie, Academia de Științe l-a desemnat pe Gheorghe Avornic, avocatul lui Vladimir Plahotniuc, la funcția de membru al CSP din partea societății civile.

În urma desemnării lui, președinta Maia Sandu a declarat că acțiunea este o sfidare a proceselor de reformare a justiției și se declară dezamăgită de decizia Academiei de Științe. Totodată, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco a menționat că este inacceptabil ca în calitate de membri CSP şi CSM să fie numiți oameni lipsiţi de integritate.

Articole asemănătoare

Back to top button