fbpx

Gavrilița, la Conferința Națională a Tineretului: Vom face tot posibilul ca să ieșim din crize cu o generație pregătită să aducă R. Moldova în UE

Prim-ministra Natalia Gavrilița a participat, joi, 11 august, la Conferința Națională a Tineretului din Moldova, cu genericul „Youth Peace Builders și rolul sectorului de tineret în răspunsul Guvernului la criza refugiaților din Moldova”. Șefa Executivului a apreciat implicarea activă a tinerilor și a organizațiilor de tineret în soluționarea problemelor refugiaților din Ucraina, accentuând profesionalismul și solidaritatea cu care s-a acționat pentru a-i ajuta pe cei care au fugit din calea războiului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Pe parcursul istoriei Republicii Moldova, au fost mai multe evenimente care au definit generații întregi. Voi, tinerii de astăzi, treceți printr-o perioada marcată de crize, dar anume felul în care v-ați implicat în gestionarea crizei refugiaților va defini parcursul generației voastre. Datorită calităților pe care le-ați demonstrat, sloganul „O țară mica cu inimă mare” a devenit realitate”, a spus Natalia Gavrilița.

Șefa Executivului a subliniat că Republica Moldova a primit cel mai mare număr de refugiați ucraineni pe cap de locuitor, dar, în pofida resurselor limitate, prin implicarea oamenilor, țara noastră a reușit să depășească dificultățile existente, devenind mai rezilientă și puternică: „Capacitățile noastre indicau clar că doar prin solidaritate și participarea fiecăruia vom putea face față. Implicarea imediată a voluntarilor, autorităților, organizațiilor non-guvernamentale, a întreprinderilor private și a fiecărui cetățean în parte ne-a făcut cunoscuți în lume pentru modul în care am gestionat criza”.

Potrivit prim-ministrei, în țară mai rămân peste 70 de mii de refugiați, iar pentru tinerii ucraineni sunt organizate diverse activități care contribuie la incluziunea socială a acestora. Totodată, Guvernul rămâne concentrat pe promovarea politicilor de tineret. În acest sens, a fost lansat Programul „START pentru TINERI: o afacere durabilă la tine acasă”, au fost acordate granturi pentru organizațiile de tineret și vouchere culturale, iar în perioada apropiată va fi creată o Agenție pentru tineret.

„Avem mai multe inițiative și vă asigur că vom depune toate eforturile ca, împreună cu dumneavoastră, să menținem drept prioritate realizarea politicilor pentru tineri. Vom lucra și vom face tot posibilul ca să ieșim din toate crizele puternici și cu o generație pregătită să aducă Moldova în Uniunea Europeană”, a menționat prim-ministra.

Conferința Națională a Tineretului din Moldova, organizată de către Consiliul Național al Tineretului din Moldova, este o platformă unde sunt discutate problemele tinerilor și a asociațiilor de tineret din țara noastră. Amintim că anual, pe data de 12 august, împreună cu celelalte 192 de state membre ale ONU, Republica Moldova celebrează Ziua Internațională a Tineretului.

Articole asemănătoare

Back to top button