fbpx

Gavrilița: Când avem un război chiar în vecinătate, este foarte important să ne amintim despre ororile lui

„Acum, când avem un război chiar în vecinătatea noastră, Ucraina, este foarte important astăzi să ne amintim despre ororile războiului, să-i comemorăm pe cei care au decedat în lupte, viața cărora a fost distrusă de război, familii care au fost împărțite de război”, a declarat premierul Natalia Gavrilița, după ce a depus flori la Complexul Memorial „Eternitate”, transmite IPN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit premierului, împreună trebuie să facem tot posibilul pentru a menține coeziunea socială, pentru a face un pas înainte, a comunica unul cu altul, pentru ca să nu permitem ca pacea și stabilitatea de care avem nevoie să fie perturbată.

Totodată, Igor Grosu, președintele Parlamentului, a îndemnat oamenii ca în această zi de 9 mai să discute mai puțin cine a fost mai puternic în război, pentru că și de o parte, și de cealaltă au luptat oameni. „Avem familii în care un bunel a fost implicat de o parte a baricadei, alt bunel – pe altă parte a baricadei. Și nu de aceea că ei erau cumva ideologic pătrunși de conflagrația care avea loc”, a menționat șeful Legislativului.

Într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, Igor Grosu îndeamnă oamenii să sărbătorescă 9 mai Ziua Memoriei în pace. „Este greu de crezut că astăzi, peste optzeci de ani, tunurile răsună din nou în apropierea noastră. De această dată în țara vecină, în Ucraina. Este greu de crezut că în anul 2022 suntem martorii unor astfel de atrocități. De mai bine de două luni trăim, alături de cetățenii ucraineni, un coșmar”, menționează președintele Parlamentului.

Totodată, șeful Legislativului atenționează că războiul reprezintă „cel mai mare rău” și acum ne dorim ca pacea să triumfe și oamenii să se întoarcă la viața normală. „Haideți să sărbătorim memoria înaintașilor noștri, care și-au dat viețile ca noi să sărbătorim în pace. Acesta este adevăratul omagiu față de ei. Astăzi, vreau să sărbătorim pacea. Noi nu trebuie să permitem ca războiul să ne fure prezentul și viitorul”, subliniază Igor Grosu.

Amintim că Președinția a anunțat că, din motive de sănătate, șefa statului, Maia Sandu, nu va putea participa la evenimentele publice planificate pentru ziua de 9 mai.

 

Articole asemănătoare

Back to top button