fbpx

Gata cu conflictele de interese? O Comisie parlamentară va înainta inițiative legislative care să combată îmbogățirea ilicită

Deputații au votat pentru crearea Comisiei speciale pentru elaborarea unor inițiative care țin de modificarea legislației privind prevenirea și combaterea îmbogățirii ilicite, conflictele de interese, stările de incompatibilitate și a încălcările regimului juridic al restricțiilor și limitărilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Comisia va activa cu nouă deputați în componență. Președinte a fost ales Vasile Bolea,  vicepreședinte – Sergiu Litvinenco, secretar – Igor Vremea, iar Alexandr Suhodolski, Alla Dolință, Dinu Plîngău, Vladimir Cebotari, Denis Ulanov și Gheorghe Brașovschi -membri.

Aceștia, de comun cu Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și membrii Consiliului de Integritate, vor elabora proiectul privind modificarea legislației referitoare la prevenirea fenomenelor menționare și îl va prezenta Parlamentului în termen de 120 de zile.

Vasile Bolea a informat parlamentarii că pe platforma Comisiei  juridice, numiri și imunități, pe care o conduce, pe 10 martie a fost audiată conducerea ANI și membrii Consiliului de Integritate. Ca urmare, a fost constatată existența unui șir de carențe legislative care urmează a fi înlăturate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button