fbpx

doc | Furtul miliardului și concesionarea Aeroportului. Munteanu solicită de la Stoianoglo informații și numele bănuiților

Vicepreședintele Platformei DA, Igor Munteanu, solicită procurorului general, Alexandr Stoianoglo, informații privind statutul procesual penal al persoanelor implicate în furtul miliardului și fraudarea concursului de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău.

Un demers în acest sens a fost semnat de Igor Munteanu, vicepreședintele formațiunii.

Acesta mai solicită procurorului general informații privind procesele penale ale persoanelor care au alocat și nu au restituit banii din buget în anii 2014-2015 ca susţinere pentru deponenții celor trei bănci sistemice, Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank.

„E timpul să aflăm nume și învinuiri. Pe dosarele de rezonanță care ne-au încărunțit. Vrem ca aceste nume sa fie pronunțate apăsat de actualul procuror general. E ultima lui șansă. Au trecut ani de cercetare penală și control judiciar.

Miercuri, am solicitat procurorului general să ne comunice care este statutul procesual penal al persoanelor implicate în fraudarea concursului de concesionare al Aeroportului, AIR Moldova, GSA.

La fel, am cerut sa știm calificarea penală a persoanelor din Guvernul Republicii Moldova care au alocat și nu au restituit banii din buget în anii 2014-2015 ca susținere pentru deponenții celor trei bănci sistemic”, precizează deputatul.

Articole asemănătoare

Back to top button