fbpx

foto | Zeci loturi de torturi și alte produse de patiserie, retrase de pe rafturi de către inspectorii ANSA

15 loturi de torturi, biscuiți, covrigei și pesmeți cu termenul de valabilitate expirat, dintre care 10 loturi de torturi fiind suspecte de modificarea datei de fabricare, au fost identificate de către inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), în urma unui control inopinat la un importator de produse de patiserie. Verificările au avut loc în urma unei sesizări a unui consumator.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Agenția a supus verificărilor mai multe unități de comerț ce aparțin operatorului din domeniul alimentar, amplasate în raioanele republicii. În urma controalelor efectuate de către inspectorii din teritoriu, la fel au fost constatate neconformități, și anume: comercializarea produselor de patiserie în lipsa certificatelor de calitate; lipsa asigurării trasabilității acestora.

Toate produsele neconforme depistate în urma controalelor au fost retrase din circuitul alimentar și s-au emis prescripții operatorului alimentar de nimicire sau utilizare condiționată a acestor produse. Pe numele operatorului din domeniul alimentar au fost întocmite procese verbale de contravenție pe fapta constatată.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor solicită operatorilor din domeniul alimentar respectarea prevederilor cadrului legal în domeniul siguranței alimentelor. Responsabilitatea primară de respectare a cerințelor menționate vă aparține, iar neconformitățile admise pot afecta sănătatea consumatorului.

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button