fbpx

foto, video | Vor fi proteste „în masă” în toată țara. Inițiativa Partidului ȘOR

Reprezentanții Partidului ȘOR spun că sunt pregătiți să organizeze proteste masive în toate raioanele țării, pentru ca – împreună cu oamenii – să ceară condiții mai bune de trai de la guvernarea actuală, pe care o consideră „incopetentă”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Despre acest lucru a vorbit azi deputata Reghina Apostolova, potrivit căreia – în această dimineață – au avut loc deja proteste în fața sediilor Partidului Socialiștilor.

„Avem un proiect minunat pentru asigurarea calității vieții pensionarilor. Proiectul, din păcate, nu este adoptat, dar sperăm că vom fi auziți și proiectul Partidului ȘOR privind asigurarea pensiilor va fi examinat în Parlament. Sunt mitinguri împotriva acțiunilor anti-sociale ale guvernării. Noi vom susține toate inițiativele cetățenilor care vor să protesteze pentru condiții mai bune de trai. Suntem gata să organizăm acțiuni în masă împotriva actualei guvernări corupte și incompetente.

Proiectele PSRM umilesc oamenii și reprezintă praf în ochii cetățenilor”, a precizat deputata.

Menționăm că peste 6000 de persoane au protestat în această dimineață împotriva guvernării socialiste, criticând atitudinea acesteia în contextul ajustării pensiilor, pe care oamenii le califică drept antisociale. Acțiunile de protest, desfășurate în toate orașele din țară, la sediile regionale ale PSRM, inclusiv la cele din Chișinău și Bălți, au fost sprijinite de Partidul Politic ȘOR.

Oamenii și-au exprimat nemulțumirea față de politica antisocială a PSRM. Ei s-au referit în mod special la ultimele inițiative ale Guvernului Chicu – una care ar anihila efectul indexării de două ori pe an a pensiilor și alta care stabilește achitarea unor indemnizații, a căror mărime și periodicitatea cu care vor fi acordate nu sunt clare.

„Guvernare de doi lei”, „Destul! Cerem respect pentru pensionari!”, Nu umiliți pensionarii!”, „Pensia nu este un cadou, dar un drept!” – sunt câteva dintre mesajele de pe pancartele purtate de către unii protestatari.

Amintim că pensia minim pentru limita de vârstă este în prezent de aproximativ 1000 de lei, în timp ce valoarea minimului de existență depășește 1700 de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button