fbpx

foto | Un nou record pentru vinurile din Moldova: 56 de medalii, câștigate la concursul Asia Wine Trophy 2019

Vinurile din Moldova au înregistrat un nou record de medalii la concursul Asia Wine Trophy 2019. Vinul „Traminer Late Harvest” de la Fautor a fost premiat cu Marea Medalie de Aur. Alte 34 de vinuri au fost medaliate cu aur, iar 21 cu medalii de argint.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Competiția, care s-a desfășurat în perioada 18-21 august, la Daejeon, Coreea de Sud, este cel mai mare concurs de vinuri din Asia care se desfășoară sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV), fiind înscrise peste 4000 de probe din întreaga lume, iar aprecierea calității vinurilor a fost efectuată de experți din 26 de țări, inclusiv 6 degustători din Republica Moldova. Conform regulamentului OIV, doar 30% din mostrele înscrise în concurs pot obține medalii.

„Suntem extrem de încântați să promovăm cel mai competitiv produs din țara noastră – Vinul Moldovei – la această competiție și să atestăm un nou record de medalii. Vedem o deschidere a pieței asiatice pentru vinurile moldovenești și ne bucurăm să oferim susținere în promovarea țintită și strategică pe piețe de valoare înaltă”, a spus Gheorghe Aprentin, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV).

Concursul a continuat cu o expoziție specializată „Daejeon Wine Festival” la care au participat 18 producători din Republica Moldova, reuniți la cel mai impresionant stand al expoziției sub umbrela brandului național vinicol „Wine of Moldova”. Expoziția se află la cea de-a 7-a ediție și oferă o platformă pentru noi contacte de afaceri și de expansiune a culturii vinului printre consumatori.

O conferință specializată dedicată vinurilor și afacerilor în domeniu a cuprins peste douăzeci de seminare și master-class-uri destinate reprezentanților rețelelor comerciale, importatorilor, jurnaliștilor și sommelierilor.

Industria vitivinicolă reprezintă 5% din totalul exporturilor, jucând un rol important în economia Moldovei și servind drept sursă de venit pentru mai mult de 200.000 de oameni. În ultimii ani, Moldova a început să-și orienteze exporturile către piețele de calitate din UE și Asia, câștigând peste 1000 de medalii la concursuri internaționale.

Articole asemănătoare

Back to top button