fbpx

foto | Un moldovean a încercat să treacă frontiera cu un „pașaport mondial” cumpărat cu 100 de dolari de pe internet

Polițiști de frontieră din Cahul au identificat în weekendul trecut două documente falsificate. Astfel, un moldovean a încercat să treacă frontiera cu un „pașaport mondial” – nerecunoscut de niciun stat, iar un șofer din Ucraina s-a legitimat cu permisul de conducere obținut în circumstanțe ilegale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În primul caz, un chișinăuian de 36 de ani s-a prezentat în calitate de pasager al unui autocar de rută Moldova – Bulgaria. În posesie avea un pseudopașaport, care în cadrul verificării amănunțite s-a constatat că nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui act autentic. În declarații, moldoveanul a spus că documentul ar fi fost procurat contra sumei de 100 de dolari, fiind ajutat de o persoană identificată pe internet.

În cel de-al doilea incident, printre documentele prezentate la controlul de frontieră de către cetățeanul Ucrainei a fost depistat permisul de conducere cu semne de falsificare. La audieri, ucraineanul a specificat că actul original i-a fost furat, fiind nevoit să-l restabilească, fără a bănui că este unul falsificat. Polițiștii de frontieră au verificat pe platforma online a bazei de date a conducătorilor auto din Ucraina, unde s-a confirmat deținerea legală a dreptului de conducător al persoanei, fiindu-i autorizată trecerea frontierei de stat.

În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD cercetează cazurile sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false (art.361 al.(1) Cod Penal al RM).

Foto: Poliția de Frontieră

Articole asemănătoare

Back to top button