fbpx

foto | Un mercenar rus a fugit de pe Aeroportul Chișinău după ce i-ar fi fost interzisă intrarea în țară. Unde a fost găsit

Un mercenar rus a reușit să fugă de pe Aeroportul Internațional Chișinău după ce autoritățile din Republica Moldova i-ar fi interzis intrarea în țară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

În seara zilei de 3 mai, în cadrul procesării documentelor s-a stabilit că nouă cetățeni străini nu au întrunit condițiile de intrare în Republica Moldova.

Motivele ar fi nejustificarea scopului vizitei în țară sau alte intenții de tranzitare a teritoriului RM. Printre străinii returnați a fost și un cetățean al Federației Ruse, care a reușit să evadeze din zona sterilă a Aeroportului Internațional Chișinău.

Ulterior, în rezultatul conlucrării cu grănicerii din Ucraina, cetățeanul fugar a fost reținut în vecinătatea sectorului de responsabilitate a Direcției regionale EST.

Urmează ca persoana să fie returnată autorităților moldovenești pentru cercetare și calificare a acțiunilor acestuia.

Potrivit unor surse apropiate anchetei citate de deschide.md, ar fi vorba despre Denis Kovalenko, în vârstă de 37 de ani, cetățean al Federației Ruse, care anterior a fost înrolat prin contract în Forțele Aeriene ale Federației Ruse.

În timpul controlului documentelor, acesta ar fi declarat polițiștilor de frontieră că ar fi venit în R. Moldova în calitate de turist, însă ulterior ar fi recunoscut că scopul ar fi de fapt altul decât cel declarat inițial.

Kovalenko ar fi recunoscut că este militar de carieră, dar și că s-ar fi pornit să lupte în războiul din Ucraina. În valiza acestuia, printre lucrurile personale, polițiștii de frontieră au depistat mai multe ecusoane, o panglică a Sfântului Gheorghe, dar și o uniformă militară, mai scrie deschide.md.

Foto: deschide.md

Amintim că, săptămâna trecută, pe Aeroportul Internațional Chișinău, trei jurnaliști din Rusia au fost opriți, iar intrarea în Republica Moldova le-a fost interzisă.

Articole asemănătoare

Back to top button