fbpx

foto | Svastică nazistă pe avionul din apropierea Aeroportului. Monumentul, vandalizat cu semne interzise în R. Moldova

Avionul din apropierea Aeroportului Internațional Chișinău a fost vandalizat cu semne care promovează războiul, interzise în Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Pe monument a apărut svastică nazistă, utilizată în Germania în timpul celui de al Doilea Război Mondial. În fotografiile publicate pe rețelele de socializare de către un internaut se observă semne și simboluri care anterior au fost interzise prin lege pe teritoriul țării noastre.

Făptașii nu au fost deocamdată localizați, însă oamenii legii lucrează pentru identificarea lor. Această acțiune se pedepsește cu amenzi între 4500 și 9000 de lei sau de la 30 la 60 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității.

Foto: Alexandr Tokarschii
Foto: Alexandr Tokarschii

Amintim că, începând de miercuri, 20 aprilie, persoanele care vor afișa panglica bicoloră, numită și „Sfântul Gheorghe” sau literele „V” și „Z”, care reprezintă agresiunea rusă în Ucraina, vor fi amendate conform legii.

Și asta pentru că legea promulgată pe 19 aprilie prin decret prezidențial a fost publicată astăzi, 20 aprilie, în Monitorul Oficial, intrând astfel în vigoare.

Articole asemănătoare

Back to top button