fbpx

foto | Proiectile din perioada războiului, găsite la margine unei păduri. Autoritățile avertizează că munițiile vechi prezintă pericol pentru populație

Muniții din perioada celui de-al Doilea Război Mondial au fost descoperite la marginea unei păduri din Ialoveni. Potrivit Ministerului Apărării, armamentele vechi reprezintă pericol pentru cetățeni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Un localnic a descoperit două proiectile de artilerie de 152 și 76 de milimetri. Obiectele explozibile au fost dezamorsate de către geniști.

Amintim că, în aprilie 2020, doi copii au fost răniți și au ajuns la spital în stare gravă după ce lângă ei explodat un obuz vechi. Cazul a avut loc, la fel, în raionul Ialoveni, iar micuții ar fi încercat să dezasambleze obiectul explozibil.

În septembrie, ofițerii Centrului Antiterorist al SIS au descoperit muniții vechi într-o fâșie forestieră din raionul Hîncești. La fel, descoperiri similare au fost făcute în august  la Vadul lui Vodă.

În context, Ministerul Apărării îndeamnă cetățenii să fie vigilenți. În cazul în care descoperă obiecte suspecte, aceștia trebuie să anunțe imediat autoritățile.

Această prezentare necesită JavaScript.

Foto: Ministerul Apărării

Back to top button