fbpx

foto | Poșta Moldovei a lansat o serie de mărci poștale cu prilejul Zilei Naționale a Vinului

De Ziua Națională a Vinului, Poșta Moldovei pune în circulație seria de mărci poștale „Vinăriile Moldovei”, care constă dintr-o coliță cu trei mărci poștale – Vinăria „Mileștii Mici”, Vinăria „Cricova”, Vinăria „Purcari” și este însoțită de ștampilă și plic „Prima zi a emisiunii”. La fel, a fost lansată ștampila specială „Ziua națională a vinului”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La eveniment au participat administratorul interimar, Roman Cojuhari, viceadministratoarea întreprinderii, Violeta Cojocaru, secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii, Vasile Șarban, dar și reprezentanți ai vinăriilor Mileștii Mici, Cricova și Purcari.

În debutul evenimentului, administratorul interimar al Î.S. „Poșta Moldovei”, a menționat:
„Suntem onorați să contribuim la promovarea imaginii Republicii Moldova și să fim susținuți de parteneri din sectorul vitivinicol. Ne dorim să creștem vizibilitatea vinurilor noastre, să atragem noi oaspeți în țară, dar și să încurajăm toți producătorii autohtoni mici și mari, pe cei cu o istorie, cât și pe cei care fac primii pași în acest sector, să producă vinuri de calitate”.

„Avem ilustrate pe mărci vinării cu nume notoriu, care au adus în țară medalii de aur de la concursuri internaționale. Vorbim de vinăriile „Mileștii Mici”, „Cricova” și „Purcari”. Este o muncă de echipă, iar emisiunea poștală pe care o punem astăzi în circulație este de 15 mii de colițe și plicului “Prima zi a emisiunii” – 150 exemplare, acestea pot fi găsite doar la Poșta Moldovei” a menționat, viceadministratoarea Î. S. “Poșta Moldovei”, Violeta Cojocaru.

„Vă mulțumim pentru efortul depus și menționarea vinăriilor din Republica Moldova. Ne bucurăm pentru rezultatele remarcabile și cu siguranță împreună vom contribui la promovarea și completarea acestor efecte. Vinul din Republica Moldova totdeauna a fost unul din cele mai apreciate”, a marcat Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii, Vasile Șarban.

„Este un gest foarte inspirat. Instant, ne-a dat și nouă câteva idei pentru o colaborare ulterioară, care va continua tema prezentării vinăriilor pe timbre. Avem zeci de mii de turiști anual, care, cu siguranță, și-ar dori să aibă o amintire după vizitarea vinăriilor”, a precizat Viorel Garaz, directorul general al Î.S. Combinatul de vinuri de calitate „Mileștii Mici”.

De asemenea, reprezentanții vinăriilor participante la evenimentul de lansare, au declarat că sunt onorați și ne-au mulțumit pentru faptul că valorificăm produsele care ne promovează țara. Menționăm, că pe parcursul anilor, Poșta Moldovei a emis mai multe mărci poștale de Ziua Națională a vinului, pe care le găsiți la magazinul filatelic al întreprinderii.

Foto: Poșta Moldovei

Articole asemănătoare

Back to top button