fbpx

foto | Percheziții inopinate la penitenciarele Pruncul și Cricova. Ce bunuri interzise au fost ridicate de la deținuți

Angajații Direcției siguranță și regim penitenciar a Administrației Naționale a Penitenciarelor în comun cu angajații Penitenciarului nr.9-Pruncul, au efectuat ieri, 10 noiembrie, percheziţii inopinate în zonele de trai ale deținuților din Penitenciarul nr.9 – Pruncul.

Funcționarii au depistat și ridicat din diferite ascunzișuri mai multe obiecte interzise: telefoane mobile și accesorii pentru acestea, seturi cărți de joc, băuturi alcoolice, reșou electric etc.

Tot în acest context, în dimineața zilei de 11 noiembrie, de către angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor în comun cu angajații Penitenciarului nr. 15-Cricova și DDS Pantera au fost efectuate percheziții inopinate în celulele Penitenciarul nr. 15-Cricova.

Urmare a desfășurării perchezițiilor din ascunzișuri au fost ridicate obiecte interzise (obiecte spongioase, telefoane mobile și accesorii pentru acestea, seturi cărți de joc, bani) și o cantitate impunătoare de substanță interzisă.

Activitățile de contracarare a pătrunderii în locurile de detenţie a substanțelor și obiectelor interzise, dar şi combaterea păstrării acestora de către deţinuţi sunt acţiuni de regim specifice desfăşurate în mod planificat și inopinat în permanență de către efectivul sistemului administrației penitenciare și au scop de profilaxie de comitere a infracțiunilor.

„Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor nu tolerează pătrunderea și păstrarea în locurile de detenţie a substanțelor și obiectelor interzise.

Menționăm deschiderea Administrația Națională a Penitenciarelor în privința recepționării informațiilor privind eventualele abateri ce vizează activitatea instituțiilor penitenciare pentru documentarea acestora și atragerea la răspundere, conform legislației în vigoare, a persoanelor responsabile”, se arată într-un comunicat al ANP.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button