fbpx

foto | Peisaje moldovenești, capturate de un fotograf austriac. Unde poți admira expoziția „Vienna – Chișinău – Odessa 2018-2022”

Principalul centru de informare al UE la Chișinău, Europe Café, a găzduit vineri, 20 mai, evenimentul de deschidere al expoziției „Vienna – Chișinău – Odessa 2018-2022” – o colecție de lucrări a fotografului Paulus Adelsgruber din Austria.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Evenimentul, organizat de Ambasada Austriei la Chișinău, a oferit amatorilor de fotografie accesul la o galerie exclusivă de imagini documentare din satele și orașele Republicii Moldova, dar și peisaje din toate regiunile țării, inclusiv din Găgăuzia și regiunea transnistreană.

La expoziție a fost prezentă Excelența Sa Ambasadoarea Austriei la Chișinău, Stella Avallone, care a inaugurat evenimentul.

Autorul fotografiilor a subliniat că de la bun început proiectul „Vienna – Chișinău – Odessa 2018-2022” a fost creat pentru publicul din Austria care nu știa nimic despre R. Moldova până în ziua de 24 februarie, când țara noastră a devenit cunoscută în contextul invaziei militare a Rusiei în Ucraina.

Paulus Adelsgruber este lector în cadrul OeAD (Agenția pentru Educație și Internaționalizare din Austria), istoric, călător și fotograf amator. Expozitia va putea fi admirată de către vizitatori în perioada 20 – 24 mai 2022 în incinta Europe Café – Chișinău, strada Alexei Șciusev 97.

Articole asemănătoare

Back to top button