fbpx

foto | Parcare pe banda rezervată transportului public de pe bd. Ștefan cel Mare? Situația de la fața locului și reacția INSP

După ce autoritățile au aplicat pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt marcaje și indicatoare rutiere pentru a delimita benzile de circulație a transportului public, în perimetrul din preajma judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, în continuare se parchează mașini.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De menționat că în zona vizată există un indicator rutier care permite parcarea automobilelor în perimetrul judecătoriei Buiucani, pe un tronson de 250 de metri.

Astfel, în prezența ambelor tipuri de indicatoare rutiere, printre șoferii capitalei a apărut o contradicție: este sau nu permisă parcarea pe banda dedicată transportului public?

În condițiile în care pe banda respectivă staționează mașini, șoferii de troleibuze și autobuze ar putea fi nevoiți să facă câteva manevre în plus pentru a ocoli vehiculele parcate și, respectiv, să piardă mai mult timp pentru a ajunge la următoarea stație.

Reacția autorităților

ZUGO a solicitat reacția Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP). Responsabilii ne-au comunicat că amenajarea bandei transportului public și semnalizarea indicatoarelor rutiere ține de competența Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație a Primăriei municipiul Chișinău.

INSP va înainta o sesizare în adresa Primăriei de a înlătura toate neajunsurile întru semnalizarea corespunzătoare pe segmentul respectiv de drum”, ne-au comunicat reprezentanții INSP.

Această prezentare necesită JavaScript.

Foto: GBM via Facebook

Articole asemănătoare

Back to top button