fbpx

foto | Moldova ar putea lansa un nanosatelit de la Stația Spațială Internațională. Când este preconizat evenimentul?

Moldova ar putea lansa în 2020 un nanosatelit de la Stația Spațială Internațională. Anunțul a fost făcut de Universitatea Tehnică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit informațiilor, pe 9 septembrie, Centrul Național Tehnologii Spațiale a instituției a găzduit o reuniune în cadrul căreia a fost dat oficial start proiectului de lansare în spațiu a primului satelit al Republicii Moldova.

Rectorul UTM, Viorel Bostan, a declarat că acesta va avea un impact major în îmbunătățirea calității studiilor de inginerie bazate pe tehnologii spațiale moderne, atragerea tinerilor cercetători în dezvoltarea și consolidarea cercetării științifice în domeniul explorării spațiului și a integrării Republicii Moldova în comunitatea țărilor care dezvoltă tehnologii spațiale.

Precizăm că, în iunie, echipa Centrului Național Tehnologii Spațiale a fost selectată de Japan Aerospace Exploration Agency și United Nations Office for Outer Space Affairs pentru runda a IV-a a Programului KiboCUBE, pentru lansarea, în anul 2020, a nanosatelitului „TUMnanoSAT” de pe Stația Spațială Internațională.

Foto: UTM
Foto: UTM
Foto: UTM
Foto: UTM
Foto: UTM

Articole asemănătoare

Back to top button