fbpx

foto | Moldova a primit corturi mobile pentru triajul bolnavilor suspectați că au COVID-19. Care este capacitatea lor?

Estonia a donat astăzi Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) echipament necesar pentru prevenirea și controlul răspândirii virusului COVID-19. Lotul, în valoare de 50.000 euro, conține patru corturi de tip tunel, cu o capacitate de 15 locuri fiecare, patru aeroterme și cinci toalete ecologice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Echipamentele vor fi utilizate pentru amenajarea unor centre mobile de carantină, pre-triaj sau triaj epidemiologic, în preajma unităților spitalicești sau ale altor instituții publice.

Specialiștii susțin că triajul epidemiologic în perioada pandemiei de COVID-19 este esențial pentru a limita răspândirea coronavirusului. Astfel de corturi sunt folosite peste tot în lume, atât drept centre de triere a persoanelor care ar putea avea COVID-19, cât și drept puncte staționare temporare, până la internarea acestora în spitalele strategice desemnate.

Donația este oferită prin intermediul PNUD Moldova. În colaborare cu organizația internațională, Estonia mai contribuie și la construcția a cinci stații comunitare de pompieri și salvatori din Republica Moldova, care vor deservi comunități rurale cu o populație totală de peste 58.000 de locuitori.

Anterior, Estonia a ajutat Republica Moldova în vederea depășirii consecințelor inundațiilor catastrofale din 2010 și susține de mai mulți ani proiecte de colaborare pe diverse domenii, precum ocrotirea sănătății, guvernarea electronică, dezvoltarea economică, măsurile anticorupție, dezvoltarea localităților rurale ș. a.

Foto: IGSU

Articole asemănătoare

Back to top button