fbpx

foto | „Lacune îngrijorătoare” în activitatea Poliției de Frontieră de la aeroport. Ministra Revenco a cerut un „audit complet

Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, a efectuat o vizită inopinată la sectorul Poliției de Frontieră al Aeroportului Internațional Chișinău din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), fiind însoțită de către șeful IGPF, Rosian Vasiloi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul vizitei, ministra a discutat despre exercitarea atribuțiilor de serviciu a polițiștilor de frontieră, fiind identificate mai multe lacune îngrijorătoare. Ana Revenco a solicitat efectuarea unui audit complet ce cuprinde întreg perimetrul Aeroportului. Auditul, atât de ordin intern, cât și de ordin extern va permite identificarea priorităților necesare asigurării securității precum și conlucrării polițiștilor de frontieră cu companiile private ce asigură funcționalitatea instituției.

„Vreau ca în 3 zile să primesc concluziile acestui audit. Nu mai am încredere într-o firmă privată care pretinde că se ocupă cu securitatea aeroportului. Nu pot permite să existe suspiciuni de raportări false, treceri de persoane și bunuri prin breșe de securitate gestionate de terți.

Aeroportul Internațional Chișinău este de importanță strategică națională, cu impact pe securitatea țării noastre. Nu ne permitem niciun moment de slăbiciune în acest domeniu! Totodată aștept să primesc și un set de propuneri de lucru plecând de la rezultatele acestui audit!”, a punctat ministra.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button