fbpx

foto | La Chișinău au fost instalate 28 de stații noi de așteptare a transportului public. Care este costul lucrărilor

Pe mai multe străzi din sectoarele Buiucani, Centru și Râșcani stațiile vechi de așteptare a transportului au fost înlocuite cu altele noi, care „corespund principiilor de design universal”. Acestea au fost instalate în baza unui parteneriat public-privat și costă în jur de 50.000 de euro fiecare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În această dimineață, primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat că în sectorul Buiucani au fost instalate 11 stații, în Centru se regăsesc 12 stații, iar în sectorul Râșcani – cinci.

De asemenea, în continuare vor mai fi schimbate și instalate alte 120 de puncte de așteptare și în celelalte sectoare.

Noile stații de așteptare corespund principiilor de design universal, sunt comode pentru chișinăuieni, accesibile și frumoase. Pe fiecare stație este inscripționată denumirea acesteia, sunt dotate cu ceas și iluminare nocturnă. Totodată, la instalarea noilor stații s-a ținut cont de respectarea normelor cu privire la accesibilitatea universală”, spune edilul.

Stațiile, instalate în baza unui parteneriat public-privat

Șeful Direcției Relaţii Publice și Buget Civil, Vasile Chirilescu, a declarat pentru ZUGO că instalarea noilor stații face parte dintr-un parteneriat public-privat, în urma căruia agentul economic se angajează să restaureze și să schimbe punctele de așteptare care sunt în stare deplorabilă. Acesta nu a putut să ne spună care e costul proiectului.

Contactat de ZUGO, viceprimarul Ilie Ceban a declarat că prețul estimativ al unei stații de acest fel este de 50.000 de euro, iar compania parte a parteneriatului este Epamedia.

Am avut mai multe de păbugit decât de beneficiat în urma acestui parteneriat public-privat. În urma discuțiilor purtate în acest an, am ajuns la concluzia ca o parte din stații să fie renovate în acest an, anul viitor ar trebuie să fie încă alte 150, iar peste un an – probabil încă 70”, ne-a spus funcționarul.

Această prezentare necesită JavaScript.

În același timp, autoritățile promit că în curând vor mai fi instalate stații noi pe mai multe artere, printre care bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Calea Ieșilor, bd. Moscova, str. Albișoara, bd. G. Vieru, str. Ismail, bd. Renașterii, str. Independenței, șos. Hîncești, str. Pan Halipa, bd. Mircea cel Bătrân, bd. Gagarin și Dimitrie Cantemir.

Articole asemănătoare

Back to top button