fbpx

foto | Ion Ceban și-a arătat factura la gaz: „Este un genocid împotriva propriului popor!”

Primarul municipiului Chișinău și-a arătat pe Facebook factura la gaz. Ion Ceban susține că prețul negociat la gaz ar fi un „genocid împotriva poporului”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Prețul negociat la gaz este un genocid împotriva propriului popor! Minciuna are picioare scurte. Așa este și în cazul celor de la guvernare care se tot bocesc și spun minciuni oamenilor că pentru Republica Moldova au negociat un preț la gaz de două, trei ori mai mic decât în Europa sau în alte țări.

În Republica Moldova prețul pentru o 1000 de metri cubi se achită de două ori mai mare decât în multe țări precum: Germania, Grecia, Ungaria, Finlanda, Serbia, etc. În toate aceste țări prețul este în jur de 300 de dolari pentru 1000 de metri cubi, iar la noi e 647. În comparație cu aceste țări salariile în Republica Moldova sunt mizere, de câteva ori mai mici”, se arată în postarea edilului.

Totodată, acesta susține că aplicarea metodei de achitare eșalonate a facturilor ar fi o soluție.

„Ce fac oamenii care au un salariu de 5000 de lei, chiar și 8000 sau 10000 de lei și cum să trăiască în această perioadă rece a anului? Iată de ce am propus Guvernului să aplice metoda achitării eșalonate a facturilor pe parcursul celor 12 luni. Este grav că majorarea semnificativă a prețului la gaz o resimțim la întreținerea instituțiilor sociale și a Primăriei”, mai scrie Ceban.

Foto: Ion Ceban via Facebook

Amintim că prețul de achiziție al gazelor naturale furnizate de Gazprom către Moldovagaz, a constituit în luna ianuarie 2022, 646 de dolari pentru mia de metri cubi, reieșind din formula de calcul a acestuia, inclusă în contractul în vigoare. Potrivit Moldovagaz, majorarea prețului în comparație cu cel din noiembrie și decembrie este cauzat de creșterea continuă a cotațiilor la bursele europene de gaze, precum și a costului coșului de produse petroliere, cu care este corelat prețul de achiziție al gazului.

Articole asemănătoare

Back to top button