fbpx

foto | Intervenție SMURD: O moldoveancă, transportată din Polonia în R. Moldova. Motivul

Echipajul SMURD din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) în comun cu lucrătorii medicali ai Institutului de Medicină Urgentă au efectuat o operațiune transfrontalieră terestră mixtă pentru transportarea din Polonia în țara noastră a unei femei în vârstă de 54 de ani, cetățean al Republicii Moldova cu viză de reședință în Tiraspol.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit IGSU pacienta a suportat în Polonia un accident rutier și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Aceasta a fost stabilizată inițial de medicii din Polonia și spitalizată în orașul Ostrow Mazowecka.

Ulterior în urma comunicării între autoritățile medicale din țara noastră și Polonia s-a luat decizia ca femeia să fie adusă la Institutul de Medicină Urgentă din Republica Moldova pentru ulterioare îngrijiri medicale.

Astfel echipajul mixt de medici și paramedici a transportat în siguranță pacienta la Chișinău prin intermediul unei ambulanțe SMURD de terapie intensivă mobilă. Pe parcursul drumului aceasta nu a suportat complicații fiind permanent monitorizată.

În capitală, persoana a fost internată la Institutul de Medicină Urgentă, unde urmează să-i fie acordate îngrijirile de rigoare.

Potrivit IGSU aceasta este a doua misiune terestră transfrontalieră SMURD realizată pentru cetățenii din țara noastră.

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button