fbpx

foto | Incendiu la rezervorul doi din Portul Giurgiulești: Au intervenit cinci echipaje de pompieri

În dimineața zilei de 20 ianuarie 2023 angajații IGSU din sudul țării au fost alertați din nou la Portul Internațional Liber Giurgiulești, după ce un alt rezervor (nr.2) cu încărcătură de șrot de semințe de floarea soarelui a luat foc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La fața locului pentru asigurarea misiunii de intervenție au fost trimise 5 echipaje de salvatori și pompieri cu un efectiv de 20 angajați din subordine.

Pompierii desfășoară acțiuni de stingere și lichidare a consecințelor incendiului. Potrivit informațiilor colectate de la fața locului rezervorul nr.2 are o capacitate de 1100 tone. La moment în el sunt depozitate doar 50% din volumul total. În urma incidentului nu sunt raportate victime și nu există riscuri pentru cetățeni și infrastructura din zonă.

Pentru asigurarea securității și prevenirii situațiilor de risc acționează salvatorii. Amintim că un incident similar a avut loc pe 16 ianuarie 2023. Din cauza mocnirii unei încărcături de peste 1000 tone produs de șrot de floarea soarelui, a avut loc prăbușirea cisternei.

La fața locului conform apelului sporit de intervenție au intervenit 6 echipaje de salvatori și pompieri cu un efectiv de 20 de angajați IGSU, care mai multe zile au acționat pentru localizarea și lichidarea totală a arderii.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Amintim că în dimineața zilei de luni, 16 ianuarie, pompierii din sudul Republicii Moldova au intervenit conform numărului sporit de intervenție pentru a lichida un incendiu produs în urma prăbușirii unui rezervor de păstrare a granulelor de șrot de floarea soarelui din Portul Internațional Liber Giurgiulești.

Articole asemănătoare

Back to top button