fbpx

foto, video, update | Incendiul de la Pieții Centrale a fost lichidat: Focul a mistuit peste 1000 de metri pătrați

(update 09:30) Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au lichidat incendiul izbucnit într-un depozit de mărfuri și gherete de pe strada Alexandru cel Bun nr. 26 din capitală. Incendiul a fost stins complet la ora 02:08. Potrivit ultimelor informații colectate de la fața locului, focul a mistuit peste 1000 de metri pătrați de bunuri materiale și gherete pentru comercializarea mărfurilor. La moment la fața locului lucrează Laboratorul experimental antiincendiar al IGSU pentru elucidarea circumstanțelor, dar și a cauzei de izbucnire a focului. Versiunile de izbucnire a incendiului urmează a fi lansate de specialiști în urma cercetării statice și dinamice a locului de producere a arderii. În urma incendiului nu au fost raportate victime. Cazul este cercetat de organele competente.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update 21:30) Incendiul a fost localizat la ora 21:20. Datorită intervenției IGSU, a fost anulat gradul sporit de intervenție nr III. În prezent pompierii continuă să lucreze pentru lichidarea incendiului, fiind create trei sectoare de luptă. În total, sunt implicați 82 de salvatori și pompieri din cadrul Inspectoratului, cu 24 autospeciale. De asemenea, sunt antrenate serviciile din cadrul MAI în număr de 44 de angajați din cadrul IGC și IGP. Victime nu au fost raportate.

Știrea inițială:

Sâmbătă seara, în jurul orei 19:00, pompierii din Chișinău au intervenit după ce un depozit cu marfă a fost cuprins de flăcări pe strada Alexandru cel Bun 15.

Potrivit primelor informații recepționate, focul a afectat mai multe gherete comerciale. Ajunși la fața locului, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au stabilit că mai multe depozite сu haine, încălțăminte și produse de uz casnic ard cu flacăra deschisă pe o suprafața aproximativ de 1000 m2.

Pentru lichidarea arderii întreaga garnizoana IGSU din municipiul Chișinău a fost ridicată pe alertă, cu 11 unități de tehnică de intervenție. În total, din cadrul Inspectoratului sunt antrenați 80 de salvatori, efectiv de trupă și comandă. Pentru gestionarea situației la fața locului a fost instituit statul major. Totodată, angajații Inspectoratului General de Poliție și Inspectoratului General de Carabinieri asigură securitatea publică în zona producerii incendiului.

În prezent, salvatorii continuă să lucreze pentru localizarea și lichidarea incendiului. Victime nu au fost raportate. IGSU continuă gestionarea și monitorizarea situației. Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior de specialiști, se mai arată într-un comunicat al IGSU.

Articole asemănătoare

Back to top button