fbpx

foto | În stare de ebrietate, agresivi și neascultători. Poliția, detalii despre protestul de la Procuratura Generală

Poliția Republicii Moldova anunță că s-a aflat la datorie și a asigurat ordinea publică și la protestul de vineri din centrul capitalei, care s-a desfășurat sub formă de marș. La acesta au participat în jur de 3000 de persoane.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Participanții la acțiunea de protest, fiind ghidați de organizatori, nu s-au conformat cerințelor forțelor de ordine și au admis grave încălcări, una dintre acestea fiind blocarea intenționată a traseului, astfel împiedicând deplasarea transportului public și a mașinilor cu regim prioritar de circulație în special al ambulanțelor.

Comportamentul protestatarilor a dus la aglomerarea excesivă a transportului pe străzile din centrul capitalei și formarea ambuteiajelor. Somați de nenumărate ori la conformare și atitudine, organizatorii protestului vădit au ignorat cerințele oamenilor legii”, anunță oamenii legii.

Poliția adaugă că în rândul participanților au fost depistate persoane în stare de ebrietate, care au manifestat comportament agresiv și nesubordonare. Totodată, mai mulți locuitori ai capitalei au solicitat intervenția oamenilor legii, fiind nemulțumiți de comportamentul protestatarilor și situația creată de aceștia pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt.

„Organizatorii întrunirii au manifestat lipsă de comunicare și conlucrare cu forțele de ordine. Pentru faptele ilegale admise în timpul întrunirii, în funcție de caracterul și prejudiciul cauzat, persoanele vinovate sunt pasibile de răspundere în baza Codului Contravențional/ Penal”, a conchis Poliția.

Amintim că, vineri, 18 noiembrie, la Procuratura Generală (PG) s-a desfășurat un protest la care au participat atât simpatizații Partidului „Șor”, cât și susținători ai președintei Maia Sandu.

Articole asemănătoare

Back to top button