fbpx

foto | Hora Unirii, jucată la Alba-Iulia. Cum a marcat Federația Tinerilor Basarabeni Ziua Națională a României

Joi, 1 decembrie, la 104 ani de la Marea Unire, Federația Tinerilor Basarabeni (FTB România) a adunat toți membrii organizațiilor de basarabeni din orașele din România, în capitala Marii Uniri – Alba-Iulia, pentru a sărbători Ziua Națională a României.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tinerii basarabeni și-au dat întâlnire în cetatea de la Alba-Iulia, pentru a marca cel mai important eveniment al tuturor românilor. Pe lângă toate activitățile festive organizate în mod tradițional de către orașul Unirii, aproximativ 300 de tineri au adus în șanțurile cetății, ce are țara noastră mai frumos – Hora Unirii.

De asemenea, FTB România îi aduce un omagiu plaiul român pentru că îi alină dorul de casă, pentru că îi veghează și pentru că îi înrădăcinează în tradiția românească.

„Îi mulțumim României pentru istoria comună, pentru crestele Carpaților și delta Dunării. Îi mulțumim României pentru prietenie și pentru colaborarea fructuoasă, așa cum împreună am reușit să facem lucruri mărețe. Dragă Românie, vom fi alături de tine, de pe ambele maluri ale Prutului, prin educație, cercetare, colaborare și viitor european pentru tinerii români de pretutindeni”, comunică FTB România.

FTB România se arată bucuroasă de „prietenia firească” dintre România și Republica Moldova.

,,Mă bucur să văd cum tinerii basarabeni se adună an de an, la Alba-Iulia, pentru a marca marele eveniment istoric. Cu ocazia împlinirii de 104 ani de la Marea Unire, le transmit tuturor celor care simt românește să nu uite de rădăcini și de valorile care ne unesc. Ne bucură, de asemenea, sprijinul României față de Republica Moldova. Ne bucură prietenia firească dintre cele două țări. Împreună putem construi lucruri frumoase!”, Cristin Murafa, președinte Federația Tinerilor Basarabeni din România.

Foto: FTB România
Foto: FTB România
Foto: FTB România
Foto: FTB România

Articole asemănătoare

Back to top button