fbpx

foto | Echipa de medici și paramedici din R. Moldova a plecat în România pentru a oferi sprijin în lupta cu COVID-19

Un grup de 22 de medici și 10 paramedici din Republica Moldova au plecat luni, 18 octombrie, în România, pentru a oferi suport în lupta cu pandemia COVID-19. Misiunea umanitară se va desfășura  până pe 31 octombrie, la spitalul modular COVID-19 de la Lețcani, județul Iași, acolo unde se vor alătura echipei medicale locale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul evenimentului dedicat acțiunii de sprijin, prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavriliță și ministra Sănătății, Ala Nemerenco, au venit cu un mesaj de salut și îndemn către populație să se vaccineze împotriva COVID-19.

La rândul său, ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a mulțumit sistemului medical din Republica Moldova pentru suport și a reiterat importanța solidarizării în timpul pandemiei.

„Vă spun un mare mulțumesc în numele autorităților din România, iar acest gest făcut în vremuri grele nu va fi uitat. Astăzi, suntem pe primul loc în ceea ce privește numărul de bolnavi de COVID-19… Vă mulțumim pentru acest gest frumos și vă dorim să vă întoarceți sănătoși acasă. Vă asigur că România a fost, este și va fi alături de Republica Moldova”, a declarat ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

Întreaga echipă va fi însoțită de trei autospeciale din Chișinău, Bălți și Ungheni.

De menționat că, în prezent, România e una dintre cele mai afectate țări din lume de efectele pandemiei. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 11.546 cazuri de infectări, iar 298 de persoane și-au pierdut viața în urma infectării. Totodată, de la începutul Campaniei de Vaccinare împotriva COVID-19 din România, 5.981.207 de persoane s-au vaccinat împotriva virusului.

Minsterul Sănătății amintește că pe 30 aprilie 2020, o echipă de 42 de medici și asistenți medicali din România au venit în Republica Moldova pentru a ajuta medicii să trateze pacienții infectați cu COVID-19. Aceștia au oferit sprijin pe parcursul a 15 zile în cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Institutului de Medicină Urgentă, Spitalului Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, Spitalului Clinic din Bălți, Spitalului Clinic din Cahul.

De asemenea, în luna mai a anului precedent, România a donat 20 de camioane cu echipament medical, iar în februarie 2021, alte loturi de echipamente medicale de protecție pentru personalul medical (măști, combinezoane, mănuși) cu o valoare totală de circa 2,3 milioane de euro. Mai mult, România a donat Republicii Moldova circa 500.000 de doze de vaccinuri AstraZeneca și Pfizer.

Această prezentare necesită JavaScript.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button