fbpx

foto | Cum vor arăta abonamentele cu noile tarife pentru transportul public din capitală

Autoritățile municipale anunță că de sâmbătă, 25 iunie, noile abonamentele pentru călătoria cu transportul public, vor putea fi procurate. Abonamentele vor diminua prețul biletelor, în funcție de numărul călătoriilor și durata abonamentului, susține Primăria municipiului Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Astfel, din 1 iulie, prețul unui bilet de călătorie cu troleibuzul sau autobuzul în capitală, inclusiv în suburbii, va constitui 6 lei.

  • Prețul unui abonament lunar va constitui – 234 de lei,
  • Un abonament pentru trei luni va costa – 594 de lei,
  • Un abonament de șase luni – 972 de lei.

De tarife preferențiale sau de călătorii gratuite vor beneficia mai multe categorii de persoane. Este vorba despre:
elevi, studenți, pensionari pentru limita de vârstă, angajați în sistemul educației, capii ai familiilor monoparentale și familiilor cu mulți copii, care vor beneficia de facilități la procurarea abonamentelor.

Conform legislației în vigoare, categoriile de persoane care beneficiază de călătorii gratuite sunt:
1 – copiii cu vârsta de până la șapte ani;
2 – elevii claselor 1-4;
3 – pensionarii pentru limita de vârstă;
4 – persoanele cu dizabilități;
5 – funcționarii publici cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (polițiști, ofițeri ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat, angajați ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră);
6 – carabinierii care se află în deplasări de serviciu;
7 – membrii gărzii populare înregistrați în municipiul Chișinău (care se deplasează în interes de serviciu cu insignă, legitimație și cu purtarea brasardei);
8 – cetățenii decorați cu distincția de stat ”Ordinul Republicii”, Eroii Uniuniunii Socialiste, persoane decorate cu odinele ”Slava” de trei grade;
9 – veteranii de război și persoanele cu diferite grade de invaliditate;
10 – cetățeni de onoare ai municipiului Chișinău;
11 – angajații Inspectoratului Ecologic de Stat;
12 – colaboratorii Serviciului de Stat de Curieri Speciali;
13 – aleșii locali;
14 – persoanele supuse represiunilor politice;
15 – ofițerii Serviciului de Informații și Securitate.
Persoanele din categoriile de la nr.3 la nr.15 vor călători gratuit în transportul public, la prezentarea documentelor care fac dovada statutului lor (legitimații), până la 3 luni, timp în care se va elabora și aproba Regulamentul cu privire la emiterea și distribuirea abonamentelor de călătorie.
Așa vor arăta noile abonamente:
Foto: RTEC

Foto: RTEC

Lista punctelor de vânzare a abonamentelor pentru călătoria în transportul public municipal o puteți găsi pe site-ul Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație https://dgtpcc.md/?page_id=7492, pe site-ul www.rtec.md al Regiei Transport Electric Chișinău, cât și pe site-ul www.autourban.md al Parcului Urban de Autobuze.

Articole asemănătoare

Back to top button