fbpx

foto | Cozi infernale la vamă. Oamenii așteaptă ore întregi ca să poată trece frontiera

Poliția de Frontieră informează că, la ora actuală, în trei puncte de trecere se semnalează trafic intensiv. De la ora 03:30, pe sensul de ieșire din țară a început să crească timpul de așteptare în punctul de trecere comun Palanca. Astfel s-au deschis spre circulație toate pistele.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Polițiștii de frontieră comunică cu cetățenii, iar majoritatea sunt conaționalii care au ales să se bucure de zilele libere pe litoralul Mării Negre din Ucraina.

Totodată, trafic intensiv este la această oră și în punctul de trecere Tudora. Rândul format la intrarea în Ucraina, din punctul de trecere ucrainean Starokazacie se întinde pe partea moldovenească. Potrivit traficului online, atât la Palanca, cât și la Tudora, oamenii așteaptă în jur de două ore pentru ca a trece frontiera.

Trafic intensiv a fost de dimineață în punctul de trecere Criva-Mamaliga. Circa 100 de mijloace de transport au format coadă la PTF pentru a ieși din țară. La linia de control a fost suplimentat numărul de angajați, dar și în ajutor au intervenit polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord. La ora actuală, rândul a fost redus la 30 de mașini și timpul de așteptare nu depășește 30 de minute. Totuși, se recomandă călătorilor la traversarea frontierei în regiunea în cauză să opteze pentru cel mai apropiat punct de trecere Larga-Kelmențî, care activează în regim normal.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 90.098 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 52.349 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 51.716 traversări. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 19.585  traversări, cu un număr mai mare înregistrat al mijloacelor de transport înmatriculate în RM – 10.234 traversări autovehicule.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:
PTF Leușeni – 13.753 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 11.422 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 7175 traversări persoane;
PTF comun Palanca – 7105 traversări persoane;
PTF Tudora – 6995 traversări persoane;
PTF Otaci – 6975 traversări persoane;
PTF Cahul – 6631 traversări persoane;
PTF Sculeni – 5230 traversări persoane.

Foto: Dyadya Alik
Foto: Ion Rusnac
Foto: Olișcan Victor

Foto: Mara Sarkysan

Articole asemănătoare

Back to top button