fbpx

foto | Aveau în „bagaj” 1,5 milioane de țigări. Doi bărbați din Edineț și Drochia, arestați de oamenii legii

Astăzi, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță admiterea de către instanța de judecată a demersului procurorilor în vederea arestării – pentru un termen de 30 de zile – a doi bărbați învinuiți de contrabandă cu 1,5 milioane de țigări, în valoare estimativă de 1,9 milioane de lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe 17 octombrie curent, în cooperare cu Serviciul de Informații şi Securitate și cu Serviciul Vamal, în municipiul Chişinău a fost reținut un autocamion cu ţigări fără timbre de acciz. Presupușii făptași sunt doi bărbați domiciliați în raioanele Edineț și Drochia, cu vârste cuprinse între 37 și 40 ani; unul dintre ei muncea ca operator la o stație PECO, iar altul lucra în calitate de șofer al unei companii.

Preliminar, oamenii legii au elucidat că marfa provine din regiunea transnistreană şi urma a fi transportată prin contrabandă spre Uniunea Europeană, pentru a fi comercializată pe piaţa neagră. Dacă vor fi găsiți vinovați, făptașii riscă pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 10 ani.

PCCOCS va reveni cu detalii, odată ce acestea vor deveni disponibile, în limita legii.

Articole asemănătoare

Back to top button