fbpx

foto | Autoritățile promit „condiții mai bune și spațiu mai extins” pentru maidanezi. Centrul de găzduire din capitală își lărgește capacitatea

În acest an, Centrul de găzduire a animalelor fără stăpân din capitală îşi va extinde capacitatea. Astfel, pe teritoriul centrului de pe strada Uzinelor vor fi amenajate noi voliere, cu o capacitate de circa 400 de câini. Despre aceasta a anunțat Eugen Axentiev, șeful întreprinderii municipale „Autosalubritate”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Complexul de opt voliere noi va avea o suprafață de circa 700 de metri pătrați, pentru a oferi condiții mai bune și un spațiu mai extins maidanezilor.

Lucrările propriu-zise pe teren au început la 16 decembrie 2019, prin amenajarea zonei şi construcția gardului de protecție, iar termenul de finalizare a proiectului este stabilit pentru jumătatea lunii februarie curente. În prezent, se execută lucrări de terasament, betonarea teritoriului și pregătirea pentru instalarea cuștilor din lemn.

De asemenea, după finalizarea amenajării volierelor, municipalitatea va elabora proiectul de construcție a unui nou bloc chirurgical, unde vor fi efectuate proceduri de sterilizare a animalelor fără stăpân. Termenul de execuție a lucrărilor este luna iunie curent.

Costurile pentru realizarea proiectelor vor fi suportate de întreprinderea municipală „Autosalubritate”, din contul bugetului alocat pentru anul 2020.

Actualmente, sunt perfectate registrele populaţiei canine, care beneficiază de serviciile Centrului de sterilizare, care găzduiește în acest moment 420 de câini.

Articole asemănătoare

Back to top button