fbpx

foto | 10 arbori din parcul Valea Morilor ar fi fost tăiați ilegal. Municipalitatea a sesizat Poliția

Deputatul Radu Marian a scris pe pagina sa de Facebook despre cum marți, 3 mai, mai mulți arbori din parcul Valea Morilor au fost tăiați ilegal, fără autorizație de la Agenția de Mediu și fără înștiințarea Inspectoratului de Protecție a Mediului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Tupeu fără margini la Chișinău. Azi s-au tăiat copaci sănătoși, în mod ilegal, în lumina zilei, chiar în Parcul Valea Morilor. Copacii s-au tăiat fără autorizație de la Agenția de Mediu și fără înștiințarea Inspectoratului de Protecție a Mediului.

Astfel de ilegalități nu puteau fi făcute fără acceptul Întreprinderii Municipale Spații Verzi (a căror angajați erau la fața locului și încărcau masa lemnoasă într-o mașină, conform unor investigații preliminare). Iar Spații Verzi, se știe, nu mișcă vreun deget fără aprobarea primarului.

Există toate semnele unei acțiuni ilegale și a comiterii abuzului în serviciu de către oamenii care conduc capitala. Vor exista consecințe.

Consilierii Municipali PAS au sesizat deja organele de drept, iar Agenția pentru Protecția Mediului urmează să se expună după ce primește informații adiționale de la Inspectoratul de Poliție”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook, adăugând că în ultimii 30 de ani, capitala a pierdut circa 500 de hectare de spații verzi.

În acest context, Primăria Municipiului Chișinău informează că serviciile municipale de profil, Î.M. Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi, au sesizat poliția pe faptul depistării cazului de tăiere ilegală a arborilor din parcul Valea Morilor. Terenul este în proprietatea Agenției Proprietății Publice subordonată Guvernului.

„Pe parcursul zilei de marți, 03.05.2022, inspectorii Î.M. „Spații Verzi” au depistat un grup de persoane și 2 unități de tehnică (o autobasculantă și un autoturn) care efectuau lucrări de tăiere ilegală a 10 arbori.

La fața locului au fost convocați reprezentanții Agenției de Mediu Chișinău pentru a consemna acțiunile ilegale, iar poliția a documentat cazul și întreprinde măsuri pentru a depista cine sunt persoanele care au comis infracțiunea în zonele verzi din sectorul Centru al capitalei.

În contextul apariției în spațiul public a informațiilor contradictorii privind acest caz, menționăm că Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” nu a executat lucrări silvotehnice în zona respectivă, autorizațiile fiind emise de Agenția de Mediu care nu se subordonează Primăriei Chișinău”, se arată în comunicatul Primăriei.

Articole asemănătoare

Back to top button