fbpx

Foștii deputați nu mai pot trece frontiera cu pașaportul diplomatic. Documentele vor fi retrase și eliminate din circuitul național

Pașapoartele diplomatice deținute de foștii demnitari și deputați sunt nevalabile. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene vine cu o atenționare pentru aceștia, menționând că documentele speciale vor fi retrase și eliminate din circuitul național, în cazul în care se va încerca trecerea frontierei de stat pe culoarul destinat diplomaților.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia ministerului de resort vine după ce săptămâna trecută, şeful Poliţiei de Frontieră, Rosian Vasiloi, în cadrul unei vizite în punctul de trecere a frontierei de stat Leuşeni, a depistat că mai mulţi foşti deputaţi şi demnitari traversează frontiera de stat în baza paşapoartelor diplomatice.

„Eu fac vizite de documentare în teritoriu şi am depistat că foşti demnitari de stat, deputaţi, membri ai Guvernului, care nu mai este deja Guvern, folosesc paşapoarte diplomatice. Eu am informat secretarul de stat, am trimis o scrisoare la Ministerul de Externe”, a declarat Vasiloi.

Astfel, Ministerul de Externe a transmis Ministerului de Interne lista persoanelor ale căror documente speciale ai fost declarate nevalabile.

Acestea vor fi incluse în sistemele informaţionale şi bazele de date în vederea consultării şi accesării acesteia de către autorităţile competente ale statelor străine, membre ale Interpol.

Articole asemănătoare

Back to top button