fbpx

Fișa epidemiologică poate fi completată online. Pagina web care trebuie accesată

Fișa epidemiologică, care trebuie oferită Poliției de Frontieră la intrare în țară, pentru persoanele nevaccinate sau care nu dețin documente privind prezența anticorpilor sau rezultatul negativ al testului la COVID-19, poate fi completată online începând cu 5 octombrie. Anunțul a fost făcut de reprezentații Ministerului Sănătății în cadrul unui briefing.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru a trece formalitățile, cu cel mult 3 zile înainte de intrare în Republica Moldova, persoanele vor accesa protalul fisa-covid.gov.md. Aceștia vor completa datele personale solicitate, iar informațiile vor ajunge imediat la ofițerii de la frontieră.

În context, specialiștii au precizat că actualmente se lucrează și la un sistem comun, de pe care să poată fi descărcate documentele referitoare la COVID-19, inclusiv certificatele de imunizare, cele de prezență a anticorpilor, dar și rezultatele testelor. Totodată, populația a fost îndemnată să se vaccineze.

Fișa epidemiologică pentru pasageri și călători a fost instituită de către Ministerul Sănătății și Agenția Națională pentru Sănătate Publică în contextul controlului pandemiei de COVID-19 în Republica Moldova.

Fișa epidemiologică trebuie completată obligatoriu de persoanele menționate, care urmează să respecte regimul de autoizolare timp de 14 zile. Indiferent de zonă de unde au venit, aceștia pot întrerupe carantina la a șaptea zi, dacă efectuează un test PCR pentru identificarea COVID-19, iar rezultatul este negativ.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button