fbpx

Fetele care și-ar fi bătut amica la Ciocana au fost trimise pe banca acuzaților. Procedura contravențională, pornită și împotriva tutorilor

Trei adolescente de 14 ani vor compărea pe banca acuzaților pentru huliganism, după ce, împreună cu alte două prietene, ar fi bătut și umilit o adolescentă de 16 ani. Cazul a avut loc la începutul lui februarie în sectorul Ciocana al capitalei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Una dintre minore a publicat pe rețelele de socializare imagini din momentul când tânăra este lovită și umilită.  Procurorii au finalizat și expediat în judecată cauza penală în privința a trei dintre tinere, care au atins vârsta de 14 ani.

Pentru celelalte două fete, de 12 și, respectiv, 13 ani, urmărirea penală a fost încetată, din motiv că nu au atins vârsta pentru tragere la răspundere. Totuși, în privința tutorilor acestora a fost pornită procedură contravențională pentru neîndeplinirea obligațiilor de întreținere, educare și instruire a copilului.

De asemenea, adolescentele au fost luate la evidența Direcției pentru Protecția Drepturilor Copilului din sect. Ciocana, pentru stabilirea unei măsurile destinate copiilor cu comportament deviant.

Dacă instanța le va găsi vinovate, minorele care sunt trimise în judecată riscă amendă maximă de 67.500 de lei cinci ani de pușcărie. Cât despre tutori, aceștia riscă amendă de cel mult 900 de lei sau până la 60 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității.

Amintim că, situația menționată s-a produs la începutul lui februarie.  Atunci, pe rețelele de socializare au apărut imagini cu o adolescentă care este bătută cu picioarele, târâtă pe jos și obligată să sărute mâinile mai multor fete. Imaginile au fost postate chiar de una dintre agresoare, iar ulterior, mama victimei a depus o plângere la Poliție.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button