fbpx

Fără companii de taxi privilegiate la Aeroportul Internațional Chișinău. Spînu: „Gata cu monopolul”

Vicepremierul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, susține că contractul cu prestatorul serviciilor de taxi care avea permisiunea de a prelua pasageri chiar din fața Aeroportului Internațional Chișinău a expirat și nu urmează a fi prelungit. Anunțul a fost făcut luni, 30 ianuarie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, se pune capăt monopolului instaurat la Aeroportul Internațional Chișinău de către o companie de taxi care era de ceva timp unica care putea lua pasageri.

Potrivit ministrului, autoritățile au elaborat un nou regulament.

„Gata cu monopolul. Toți operatorii de taxi vor putea prelua pasageri de la aeroport. Operatorii de taxi vor avea o parcare amenajată, unde vor sta în rând și vor aștepta să preia pasagerii. La terminalul de ieșire din aeroport vor fi amplasate indicatoare care vor ghida pasagerii către taximetriști. Principiul de funcționare va fi primul venit primul servit. Astfel, va fi evitat ambuteiajul din fața aeroportului, iar taximetriștii nu vor mai sta la ieșire să preia pasagerii. În acest sens, Aeroportul Internațional Chișinău a emis un regulament care explică detaliat cum va decurge toată procedura”, anunță Andrei Spînu pe canalul său de Telegram.

Mai mult, în această săptămână urmează a fi organizată o ședință cu reprezentanții companiilor de taxi unde va fi prezentat noul regulament, susține viceministrul.

Articole asemănătoare

Back to top button