fbpx

Eșec pentru Fadei Nagacevschi. I-a fost din nou respinsă candidatura pentru funcția de viceprimar al capitalei

Ghinion pentru Fadei Nagacevschi. Candidatura sa pentru funcția de viceprimar al municipiului Chișinău a fost respinsă pentru a doua oară. Acesta a fost susținut doar de 24 consilieri municipali, în cadrul ședinței din 4 noiembrie a Consiliului Municipal Chișinău (CMC).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prezent la ședința CMC, Andrei Năstase a anunțat că Platforma DA se va abține de la vot, menționând că CMC ar trebui să țină cont de părerea edilului capitalei, care este cel mai indicat să-și aleagă adjuncții.

„Managementul trebuie să fie format la nivelul Executivului așa cum își dorește primarul, el trebuie să fie cel care gestionează aceste lucruri. Sunt sigur că domnul Ceban a analizat mai bine decât mine capacitățile domnului Nagacevschi, deși eu îl cunosc probabil de mai mult timp decât Ceban. Fracțiunea Platforma DA se va abține de la vot tocmai pentru a-i permite lui Ion Ceban să-și facă acest staff și să demonstreze că poate gestiona lucrurile în Chișinău mai bine decât până acum”, a declarat Năstase.

Amintim că pe 28 octombrie, candidatura lui Fadei Nagacevschi la funcția de viceprimar de Chișinău, nu a fost susținută de consilieri. Pentru Nagacevschi au votat 23 de aleși locali: 21 din fracțiunea PSRM și 2 consilieri PCRM. Fracțiunea Platforma DA s-a abținut (10 voturi), PAS și PL au votat împotrivă, reprezentanții Partidului „ȘOR”, Victor Bunescu, consilier neafiliat, și Corneliu Pântea (PUN) s-au abținut.

Fadei Nagacevschi a fost ministrul Justiției în perioada noiembrie 2019 – august 2021. În septembrie a fost numit consilierul vicepreședintelui Parlamentului, Vlad Bătrîncea.

Totodată, ex-ministrul a fost avocatul Partidului Socialiștilor, iar din 2019 a activat în cabinetul președintei Parlamentului Zinaida Greceanîi, în calitate de consilier.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button