fbpx

Era mai tinerel, dar nici nu prea semănau. Un bărbat din Ocnița a vrut să treacă frontiera cu buletinul prietenului său

Polițiștii de frontieră din Otaci au deconspirat planul unui conațional, care ar fi încercat să traverseze frontiera de stat cu actul de identitate al amicului său.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acum o zi, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat un cetățean moldovean, care după datele din buletinul de identitate ar fi un locuitor de 43 de ani din satul Vălcineț, raionul Ocnița. În timpul verificărilor de rigoare, bărbatul i-a părut suspect polițistului de frontieră: vizual părea mult mai tânăr decât în actul de identitate, dar și înfățișarea era mul mai diferită decât în document.

Pentru a exclude orice bănuială, buletinul de identitate moldovenesc a fost supus unui control amănunțit și verificat în bazele de date. În rezultat s-a constatat că persoana aflată în punctul de trecere are 35 de ani și este un consătean al propietarului actului prezentat. În aceste condiții, tânărul a recunoscut că buletinul nu-i aparține, dar de fapt ar fi al amicului său.

Însă, din verificările adiționale și informațiile operative, s-a aflat că bărbatul are antecedente panale și acesta clar intenționa să traverseze ilegal frontiera de stat.

Fapta sa va avea urmări penale – polițiștii de frontieră vor porni pe numele acestuia o cauză penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 362 CP al RM – trecerea ilegală a frontierei de stat.

Articole asemănătoare

Back to top button