fbpx

„Epopeea diplomei” a luat sfârșit. Odnostalco, obligat să dezmintă informațiile răspândite

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco a câștigat procesul de judecată cu deputatul Partidului Socialiștilor, Vladimir Odnostalco, după ce acesta a acuzat-o pe Nemerenco că și-ar fi primit diploma de mater ilegal. O decizie în acest sens a fost luată de Judecătoria Chișinău, vineri, 25 noiembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Despre câștigul de cauză a anunțat ministra Sănătății, Ala Nemerenco, într-o postare pe rețelele de socializare.

Astăzi, Judecătoria Chișinău a hotărât în numele Legii să-mi admită cererea de chemare în judecată depusă către Odnostalco Vladimir, privind apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale, încasarea prejudiciului moral și compensarea cheltuielilor de judecată și să-mi facă dreptate”, scrie în textul publicat de Nemerenco.

Instanța de judecată îl obligă pe Vladimir Odnostalco să dezmintă personal şi public informațiile răspândite de acesta la conferința de presă din 2 februarie 2021, organizată şi susținută la sediul Parlamentului Republicii Moldova, şi informațiile publicate şi răspândite pe pagina sa oficială de Facebook.

De asemenea, instanța de judecată îl obligă pe deputat să dezmintă informațiile în acelaşi mod în care au fost răspândite la data de 2 februarie 2021, şi anume: în cadrul unei conferințe de presă care va fi organizată la sediul Parlamentului Republicii Moldova, cu invitarea tuturor reprezentanţilor mass-media din Republica Moldova sau cel puţin în modul cum a fost efectuat în cadrul conferinței de presă din 2 februarie 2021, şi cu publicarea textului dezmințirilor pe pagina sa oficială de Facebook.

Amintim că, anterior, blogherul Eugen Luchianiuc a publicat un material în care afirma că Nemerenco ar deține o diplomă de master falsă. Universitatea de Medicină a infirmat informația, iar Ministerul Educației a punctat că diploma nu a fost obținută legal.

Pe 2 februarie, deputații PSRM Vladimir Odnostalco și Alla Darovannaia au cerut demisia consilierului prezidențial Ala Nemerenco. Aceștia au acuzat-o pe Nemerenco, dar și alți șase lucrători medicali, că au primit o diplomă de masterat „fără a participa la cursuri și fără a apăra o teză de master – în baza ordinului Ministerului Sănătății”.

Articole asemănătoare

Back to top button