fbpx

Epidemiolog, despre importanța vaccinării obligatorie a profesorilor: „Al treilea an să trecem la online este distrugerea învățământului”

Doctorul habilitat în medicină, Viorel Prisăcaru, susține că vaccinarea obligatorie a profesorilor este necesară pentru a evita un al treilea an de predare online. Acesta insistă ca dozele de vaccin Johnson & Johnson să fie redirecționate către angajații instituțiilor de învățământ. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Viorel Prisăcaru spune că începerea noului an școlar este un mare pericol, deoarece „crește morbiditatea, situația se înrăutățește”.

„Al treilea an să trecem la online este distrugerea învățământului. Dacă noi am conștientiza problema asta, autoritățile ar pune problema ca să facă tot posibilul ca pe timp de vară când situația este favorabilă, să micșorăm morbiditatea, să putem intra în 1 septembrie, dar noi nu facem asta”, a declarat Viorel Prisăcaru.

Specialistul crede că vaccinul american este potrivit pentru a fi distribuit profesorilor, dat fiind faptul că se administrează într-o singură doză. Mai mult, epidemiologul susține că dascălii ar trebui să fie obligați să se imunizeze.

„De obligat la urma urmei. Avem tot dreptul de a obliga contigentele cu risc. Eu nu zic toată populația. Noi intrăm la 1 septembrie cu învățătorii nevaccinați”, a adăugat Viorel Prisăcaru.

Citește și:

Experții, convinși că Delta există deja în țară: „Nu trăim izolați. Moldovenii călătoresc peste tot”

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button