fbpx

Egalitatea de gen și nediscriminarea în Armata Națională, discutată la Ministerul Apărării

Vineri, 3 februarie, la Ministerul Apărării, a fost organizată masa rotundă cu participarea reprezentanților din instituțiile publice și Organizațiile neguvernamentale specializate în domeniul respectării drepturilor omului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Evenimentul face parte din Planul de acţiuni în vederea respectării, în cadrul Armatei Naționale, a drepturilor omului, combaterii discriminării și asigurării principiilor egalității de gen pentru anul 2023.

Astfel, reprezentanți ai Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, Oficiului Avocatului Poporului, UN Women, GENDER-Centru, GENDERDOC-M, Oficiul ONU pentru Drepturile Omului în Moldova au fost informați despre acțiunile ce urmează să fie desfășurate în Armata Națională în vederea asigurării unui mediu favorabil de activitate pentru efectivul instituției de apărare”, se arată într-un comunicat emis de Minister.

Secretarul de stat Sergiu Plop a declarat, în cadrul ședinței, că Ministerul Apărării acordă o mare atenție componentei ce se referă la respectarea drepturilor omului și a îndemnat reprezentanții instituțiilor publice competente și ONG-urile să vină cu recomandări la îmbunătățirea și realizarea acțiunilor planificate în documentul menționat.

Totodată, oficialul a subliniat că instituția de apărare este deschisă pentru colaborare în vederea promovării drepturilor omului, a principiului egalității și nediscriminării.

Articole asemănătoare

Back to top button