fbpx

Efectele adverse ale vaccinului Johnson & Johnson. Ar putea cauza o boală neurologică rară

Serul contra COVID-19, produs de Johnson & Johnson, ar putea cauza o boală neurologică rară. Este vorba despre sindrom Guillain-Barré. Administrația pentru alimente și medicamente (FDA) din SUA urmează să treacă avertismentul în prospect în scurt timp.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deocamdată s-au constatat 100 de cazuri suspecte, potrivit hotnews.ro, cu referire la New York Times. Se cunoaște că riscul maladiei este mic comparativ cu probabilitatea de a contracta COVID-19.

Conform fundației GBS, care acordă suport victimelor sindromului și familiilor lor, maladia afectează nervii periferici. Principalele simptome sunt slăbiciunile, senzațiile anormale care afectează ambele părți ale corpului în mod similar, pierderea reflexelor osteotendinoase, cum ar fi reflexul genunchiului. Pentru confirmarea diagnosticului se pot efectua și teste electrice ale funcționării nervilor și mușchilor.

Prospectul preparatului arată că reacțiile adverse foarte frecvente ale vaccinului Johnson & Johnson sunt durerea de cap, greața, durerea musculară și cea care apare la nivelul locului de administrare a injecției, dar și starea de oboseală accentuată.

Frecvent poate apărea înroșire sau umflare la nivelul locului de administrare a injecției, frisoane, durere articulară, tuse și febră.

Mai rar se raportează erupții, slăbiciune musculară, durere în braț sau picior, strănut, dureri de gât și spate, tremor și transpirație excesivă.

Reacțiile alergice și urticaria pot afecta una din 1000 de persoane după imunizare cu acest ser, iar una din 10.000 poate avea cheaguri de sânge, adesea în locuri neobișnuite, de exemplu, creier, ficat, intestin, splină, în
asociere cu un număr mic de trombocite în sânge.

Prospect Johnson & Johnson by ZUGO on Scribd

Vaccinul Johnson &Johnson este produs de o companie farmaceutică americană pentru a preveni infectarea cu virusul COVID-19. Acesta se administrează intramuscular, cu o singură doză, fiind recomandat persoanelor cu vârsta de cel puțin 18 ani.

În urma studiilor clinice, s-a constatat o eficiență de 66,3% împotriva tuturor formelor de boală și 100% împotriva spitalizării. Până acum, circa 20 de milioane de doze de vaccin Johnson &Johnson au fost administrate în toată lumea, după ce preparatul a fost aprobat de autoritățile din SUA, Uniunea Europeană și precalificat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button