fbpx

Echipamentele de prevenire a incendiilor vor fi îmbunătățite. 1,3 milioane de moldoveni vor beneficia de un grant oferit de Japonia

Parlamentul a ratificat joi, 17 martie, Acordul de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind extinderea cooperării economice japoneze.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

În baza acestui Acord, Guvernul Japoniei va oferi Guvernului Republicii Moldova un grant în valoare de 1,55 miliarde de yeni (circa 15 milioane de euro sau 240 de milioane de lei) pentru implementarea unui proiect privind îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor.

Mijloacele în cadrul Acordului vor fi utilizate pentru finanțarea achizițiilor de autoscări și a 19 autospeciale de intervenție la incendii și descarcerare, dar și pentru instruirea pompierilor și salvatorilor moldoveni.

Beneficiarul direct al proiectului va fi Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit reprezentanților instituției, capacitatea noii tehnici speciale va permite deservire a circa 1,3 de milioane de cetățeni.

Perioada de implementare a Acordului va fi de până la 30 aprilie 2027, dar poate fi extinsă prin consens reciproc dintre autoritățile competente ale celor două Guverne.

Articole asemănătoare

Back to top button